RAS TURBObend plus kantmaskin

En modern maskin som genom sin flexibilitet passar er oavsett om ni tillverkar plåtslageriprofiler, skyltar eller kassetter eller arbetar som underleverantör till industrin.

Överprismat arbetar mycket snabbt och öppnar hela 200 mm. Öppningshöjd och slutningshöjd programmeras och alla typer av öppna och slutna omslag kan tillverkas. Kan förses med ett flertal olika verktyg.

Underprismat är en optimalt konstruerad lådkonstruktion och förbundet med sidogavlar till en stabil enhet som ger maximalt motstånd  mot böjning och torsion. Därigenom  mycket hög precision på bockade detaljer.

Bockprismat är optimalt konstruerat för största möjliga styvhet som garanterar exakta och måttnoggranna detaljer. Hastigheten är 80 grader per sekund, vilket ger en mycket hög produktivitet. Prismat har en helautomatisk inställning för olika plåtjocklekar som tar mindre än 10 sekunder . Detta ger alltid exakt inställning även vid ofta förekommande byten mellan plåttjocklekar.

Maskinen har ett mycket flexibelt integrerat uppläggnings- och anslagsbord som drivs av en AC-servomotor.

Till maskinen finns ett brett verktygssystem. Den normala tredelade skarpskenan kan lätt ersättas med radieskena eller delade lådverktyg. Delade verktyg finns till samtliga prismor och kan fås med fritt utrymme på fram- eller baksida. Låsning av delade verktyg sker med ett enkelt handgrepp.

Touch & More är en mycket flexibel styrning, den har en 15” panel med touchfunktion. Styrningen som är mycket enkel att använda ger operatören flera olika arbetssätt att välja på : Välj produkt ifrån ett bibliotek eller skapa din egen detalj med fingern som ritstift. För den som kanske inte jobbar så ofta i maskinen passar ” EasyGo”. Lägg in vinkel, anslagsmått och plåttjocklek och och du är klar att köra. Vill du bocka efter ”ögonmått ”  kan du köra prismat stegvis med tryckknapparna.  


Ladda hem som PDF:

Storlek   62.25 62.30
Arbetslängd mm   2540 3200
Max plåttjocklek mm 2,5 2,0
Öppningshöjd mm 200 200
Anslagsområde  mm 6-1550 6-1550
Vikt kg 2800 3500 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.